Peuteropvang Bonifatius

Binnen IKC Bonfiatius is Peuteropvang Bonifatius gevestigd. Kinderen van 2/2,5 tot 4 jaar kunnen zich bij ons ontwikkelen op een speelse manier. Ze leren spelen met leeftijdsgenootjes in een veilige en rijke omgeving. Doordat de Voorschool gevestigd is in de basisschool, is de overgang naar groep 1 minder groot en bieden wij een doorgaand ontwikkellijn door de nauwe samenwerking. De kinderen kennen de school, de omgeving en leraren immers al.

Spelen is voor kinderen niet alleen een manier om zich te uiten, maar ook de manier om te leren en zich te ontwikkelen. Een rustige ongedwongen sfeer  is een voorwaarde voor kinderen om tot spel en ontwikkeling te komen. Door mee te doen met de groep leren peuters razendsnel belangrijke (sociale) vaardigheden aan. Een kind dat spelervaring opdoet op de peuteropvang, kan met meer zelfvertrouwen beginnen aan de basisschool.

Met behulp van het VVE programma  worden de activiteiten gestructureerd aangeboden en bestrijken het gehele brede terrein van de ontwikkeling van de peuters.  Naast de stimulering van de taalontwikkeling wordt dus met behulp van leuke activiteiten veel aandacht besteed aan de rekenvaardigheid, de motoriek, sociale vaardigheden en normen en waarden.  

Kinderopvang Tamariki wil dat kinderen gezond opgroeien. Daarom werken wij aan Gezonde Kinderopvang. Want hoe eerder kinderen gezond gedrag aanleren, hoe beter. Ze hebben daar de rest van hun leven profijt van. Dit betekent dat we bewust omgaan met voeding, bewegen en de natuur/ het milieu.   

Naast de peuteropvang hebben we ook buitenschoolse opvang. Zo kunnen we een doorgaande leerlijn en continuïteit bieden voor kinderen van 2 t/m 12 jaar. Bij de doorgaande leerlijn is goed overleg en een korte lijn in de samenwerking met de leerkrachten van groep 1 en 2. De doorgaande lijn van de peuteropvang naar de basisschool wordt zo gewaarborgd. 

Openingstijden:

  • Maandag van 08:30-14:30 uur.
  • Dinsdag van 08:30-12:30 uur.
  • Woensdag van 08:30-12:30 uur.
  • Donderdag van 08:30-14:30 uur.

Bij ons er kan ook vervroegde/verlengde peuteropvang aangevraagd worden in combinatie met de voor- en naschoolse opvang. Als ouder kunt u bij kantoor vragen naar de mogelijkheden om de peuteropvangdag te vervroegen of te verlengen.

 

Wilt u een indruk van onze opvang? Kijk dan op onze facebookpagina

 

Onze peuteropvang is gevestigd aan:

Kapelweg 15, 9561 GA Ter Apel

Tel: 0599-743236

 

U bent altijd welkom om even binnen te stappen.

Voor meer informatie over de opvang of contracten kunt u contact opnemen met 0591-724110. Of kunt u mailen naar info@tamariki.nl

Inschrijven kunt u (kosteloos en vrijblijvend) via de website doen www.tamariki.nl

 

GGD rapport & LRK informatie

Jaarlijks wordt de kwaliteit van onze opvang geïnspecteerd door de GGD. Bent u nieuwsgierig naar de resultaten van de meeste recente inspecite? Via deze link kunt het rapport inzien: Peuteropvang Boontjes in de dop | Landelijkregisterkinderopvang.nl