Peuteropvang in de Manne

Binnen kindcentrum  in de Manne is 'Peuteropvang in de Manne' gevestigd. Kinderen van 2/2,5 tot 4 jaar kunnen zich bij ons ontwikkelen op een speelse manier.

Ze leren spelen met leeftijdsgenootjes in een veilige en rijke omgeving. Doordat de Voorschool gevestigd is in Jenaplanschool In de Manne, is de overgang naar de onderbouwgroep minder groot en bieden wij een doorgaand ontwikkellijn door de nauwe samenwerking. De kinderen kennen de school, de omgeving en leraren immers al.

Spelen is voor kinderen niet alleen een manier om zich te uiten, maar ook de manier om te leren en zich te ontwikkelen. Een rustige ongedwongen sfeer is een voorwaarde voor kinderen om tot spel en ontwikkeling te komen. Door mee te doen met de groep leren peuters razendsnel belangrijke (sociale) vaardigheden aan. Een kind dat spelervaring opdoet op de peuteropvang, kan met meer zelfvertrouwen beginnen aan de basisschool.

We werken met de invloeden vanuit het Jenaplan en daarbij ook met een VVE programma. Activiteiten worden gestructureerd aangeboden en bestrijken het gehele brede terrein van de ontwikkeling van de peuters. We werken met thema’s vanuit het VVE programma maar ook met thema’s die uit de kinderen of situatie ontstaan zowel binnen als buiten het lokaal.

We zijn tijdens alle seizoenen van het jaar buiten te vinden en nemen graag onze thema’s mee naar buiten. Zo spelen we veel buiten op ons plein met natuurlijke materialen en gaan we graag erop uit. Wandelen door de wijk, bezoeken de bibliotheek, de kinderboerderij, de winkel, ed.

Naast de stimulering van de taalontwikkeling wordt er met behulp van leuke activiteiten veel aandacht besteed aan de motoriek, sociale vaardigheden en normen en waarden.

Kinderopvang Tamariki wil dat kinderen gezond opgroeien. Daarom werken wij aan Gezonde Kinderopvang. Want hoe eerder kinderen gezond gedrag aanleren, hoe beter. Ze hebben daar de rest van hun leven profijt van. Dit betekent dat we bewust omgaan met voeding, bewegen en de natuur/ het milieu.

Tevens zijn wij aangesloten bij bewegen met Nijntje. Een programma vanuit de KNGU die jonge kinderen op een gevarieerde manier spelenderwijs laat bewegen. Bewegen met Nijntje is een compleet programma voor dreumesen, peuters en kleuters om ze een goede beweegbasis te geven. Onze pedagogisch medewerkers zijn hiervoor getraind. 

Naast de peuteropvang hebben we ook buitenschoolse opvang. Zo kunnen we een doorgaande leerlijn en continuïteit bieden voor kinderen van 2 t/m 12 jaar. Bij de doorgaande leerlijn is goed overleg en een korte lijn in de samenwerking met de leerkrachten van onderbouw. De doorgaande lijn van de peuteropvang naar de basisschool wordt zo gewaarborgd.

“Spelenderwijs de wereld verkennen is wat onze peuter graag doen”

Openingstijden:

  • Maandag van 08:30-13:50 uur. 
  • Dinsdag van 08:30-13:50 uur. 
  • Woensdag van 08:30-13:50 uur. 
  • Donderdag van 08:30-13:50 uur. 

 

Onze peuteropvang is gevestigd aan:

Steenstraat 30, 9646 BA Veendam (basisschool in de Manne) 

Tel: 0598-745054

 

Om een indruk van ons te krijgen neemt u dan een kijkje op onze facebookpagina en instagrampagina

 

U bent altijd welkom om even binnen te stappen.

Voor meer informatie over de opvang of contracten kunt u contact opnemen met 0591-724110. Of kunt u mailen naar info@tamariki.nl

Inschrijven kunt u (kosteloos en vrijblijvend) via de website doen.

Jaarlijks wordt de kwaliteit van onze opvang geïnspecteerd door de GGD. Bent u nieuwsgierig naar de resultaten van de meest recente inspectie. Via deze link kunt u het rapport inzien: Peuteropvang In de manne | Landelijkregisterkinderopvang.nl