Ouder informatie

U kunt hier verder klikken op de onderstaande pagina's voor meer informatie 

 

Wij werken aan gezonde kinderopvang

Kinderopvang Tamariki wil dat kinderen gezond opgroeien. Daarom werken wij aan Gezonde Kinderopvang. Want hoe eerder kinderen gezond gedrag aanleren, hoe beter. Ze hebben daar de rest van hun leven profijt van. De kinderopvang biedt unieke kansen om jonge kinderen een gezonde start te geven. Pedagogisch medewerkers van verschillende locatie kregen recent een certificaat omdat zij de basismodule van de scholing "Een Gezonde Start" van Gezonde Kinderopvang hebben afgerond. We blijven hiermee doorgaan zodat straks al onze pedagogisch medewerkers de basismodule hebben afgerond.

Wij hebben intern onze eigen opgeleide coach/trainer Gezonde Kinderopvang. Zij is de spil in de organisatie om de aandacht voor een gezonde leefstijl te borgen in het dagelijks werk en beleid binnen onze organisatie. Onze coach/trainer schoold haar collega’s in "Een Gezonde Start". In deze scholing doen medewerkers kennis en vaardigheden op rond gezonde leefstijl. Zij weten hoe je een gezonde, actieve en veilige omgeving biedt, samen met ouders en kinderen. En hoe je zelf het gezonde voorbeeld geeft. 

Gezonde Kinderopvang ondersteunt organisaties met een praktisch stappenplan en scholing. Kinderopvang Tamariki werkt daarmee structureel aan een gezonde leefstijl van kinderen en deskundigheid van medewerkers. Gezonde Kinderopvang is een initiatief van de ministeries van VWS en SZW. Landelijke kennis- en onderzoeksinstituten werken hierin samen, met ondersteuning van branche- en koepelorganisaties. Zie ook www.gezondekinderopvang.nl 

Buiten slapen op het kinderdagverblijf

Op verschillende kinderdagverblijf locaties hebben wij een buitenslaap huisje, ook wel lutjepotje genoemd. Het concept is overgevlogen uit Scandinavië. Deze gezonde trend zetten wij graag voort. 

Als je kind buiten slaapt, maakt hij door het zonlicht meer vitamine D aan. Kinderen tot vier jaar hebben extra vitamine D nodig voor hun weerstand, sterke botten en een goed gebit. Ook blijkt uit diverse onderzoeken dat kinderen minder last van verkoudheid hebben als ze buiten slapen. De kwaliteit van de lucht is namelijk beter dan binnen. Daarnaast slapen veel kinderen langer en dieper.

Op onze kinderdagverblijf locaties is een babyslaaphuisje een ware uitkomst voor de ‘moeilijke’ slapers. Binnen liggen ze vaak met meerdere kindjes op een kamer. Hierdoor kunnen ze onrustig worden. Als ze buiten slapen, worden ze omringd door de rustgevende geluiden van de natuur, zoals het fluiten van vogels.

Op de locatie kunnen de pedagogisch medewerkers u meer informatie geven over het buiten slapen op hun locatie.